VÅREN ÄR HÄR!

Plommonträdet blommar och ett bi är på väg att hjälpa till så vi får frukt den 27 april -09



En tulpan som jag verkligen gillar, den har varit med i min rabatt i några år nu.




26 april -09 Än så länge kan man se ut emellan träden men det grönskar med hast och blommar för fullt i många hörnor!



Skånska flaggan vajar över rabatterna och buxbomshäckar m.m.




Idag är det den 26 mars -09 och bönderna runt gården har varit ute och plöjt mm. Jordbruket och vårarbetet  på åkrarna är ju också ett vårtecken. Fiskmåsarna var som vanligt vilda kring plogen, trots att kodynga hade spridits ut först! Det är olika vad vi tollererar vid "bordet" :) Kortet är taget från min verandadörr.



Frisse njöt i vårens blommning, bl.a. så har "mini-påskliljor" slagit ut i en solig hörna och den där härliga vintergröna lilla busken som har röda knoppar mitt i vintern och snart blommar med rosa blommor är på gång. Tänk, på våren är det svårare att minnas namnet på växter, men det kommer med värmen :)


Nu har det blivit ett gap i skrivningen igen, facebook, mm knackade på dörren :-) en sak är ändå uppenbar här och nu och det är att det är vår! Förvisso har vi haft en kall natt men blommorna har dragits upp av solens strålar och ljuset som har kommit!
Om du har tittat på vad jag skrivit innan på just denna bloggen så drabbades jag av löknojja i höstas och nu skördar jag en härlig ögonfrukt!!! Oj vad det är spännande att se var jag satte vad och hur långt allting kommer dag för dag! Den bästa nojja jag varit med om, rent praktiskt blommässigt!

Dessa krokusarna tittar på mig nu, på lite olika ställen där jag går!  Korten nedan är tagna den 19 mars -09.



Krokus från förr är sannerligen inte illa det heller, jag blir glad och jag vet att det är vår!!!

RSS 2.0