Trädgården del 3, vill du följa trädgården från början får du titta på del 1 och 2.


24 aug -07

Min nästkusin från www.larsvikenslantbruk.se och jag stod och pratade. Hon hade sponsrat vår korg med olika grejer. Jesper Aspengren störde inte mitt i maten, men mitt i vårt prat om än det naturligtvis inte gjorde något. Bitte fick berätta om olika sorters potatis och vinningen av närodlad mat. Slottskockarna lagade till mat av det som kom ifrån stånden med närodlade produkter och Jesper presenterade det hela. Närodlat är något jag verkligen gillar, har du smakat och luktat på en svensk tomat, gurka, äpple m.m. så vill du inte gärna ha något annat! Vet du att en tomat egentligen inte ska förvaras i kylskåp för då tappar den smak?


image234

En katt vid namn Frisse flyttade in denna dag och började bums när dörren till kattburen öppnades sin undersökning av sitt nya hem! Han har fortsatt i den takten sedan dess och jag har inte heller något utrymme som jag tror han har missat vid det här laget! Detta kommer du att få se mer av!

image233

Här ser du en del av de övriga korgarna som var med i tävlingen.

image235



23 aug -07

Oj vad jag har haft "myror" i huvudet, men roliga sådana! Smittade av mig på min goda vän Annika och nu har vi iordningställt och ställt ut ett arrangemang på Sofieros slotts som har sin stora trädgårds fest med början imorgon!
Du kan läsa mer om detta på deras sida
http://www.sofiero.se/ 
Nypon, björnbär, hasselnötter, en beta och mycket mycket mer har vi samlat ihop och arrangerat i ett mycket gammalt såkar som man förr använde vid sådd. En del blommor från trädgården här finns också med i arrangemanget och en alldeles äkta bärsele till karet fick Annika låna av någon hon känner! Mannen som hade använt den var inte så lång så han hade slagit knuta på remmarna för att få en bra arbetsställning. Svårt att fatta skillnaden mellan detta kar och en såmaskin, men åren är inte så många från dessa två redskap, som man skulle kunna tro! 
Fotona är tagna på Sofiero när vi färdigställde det hela efter att ha fått köra in genom kungsporten efter att ha fått koden dit. De stora järnportarna gick upp för oss och vi körde in!
En del av helgen kommer jag sannerligt att vara på Sofiero för där är härligt mycket att titta på, mycket att lära i alla stånden från olika förbund och organisationer och större försäljning än vanligt.


image230

image232
Närbild på en del av det hela.

image231



20 aug -07

Helenium/Solbrud blommar nu och biet tycker tydligen att det är en bra restaurang att stanna upp på! När jag och mina syskon var små så kallade vi denna blomman för "Aj stiss blomman" för att vi tyckte dom såg ut att vara vassa. Alltså har dom funnits länge på gården.

image225

En blå utehibiskus och jag har inte tidigare tänkt på vilken vacker ståndare denna blomma har mitt i det blå som först lockade mig att köpa denna planta. I år ska jag så frön från den och räknar med skörd nästa år för jag vet ju att den är lätt att föröka i andra färger.

image226

Solbruden i mängd framför min glasveranda. När jag såg fotot så undrade jag först var den vita hyllan kom ifrån innan jag kom på var det är taget. Ibland blir det väldigt mycket foto tagna under en dag och då är det inte lätt att komma ihåg vilket foto som togs var.

image227

En rosa Dahlia slog ut sin första blomma och i bakgrunden blommar en lila Dahlia.

image228

En ros som jag köpte på en slumphörna och som jag är mycket förtjust i! Inte minst knopparna är formidabla!

image229

17 aug -07

På en loppis köpte jag en grej som jag inte har en aning om vad det är för något, men jag tänkte den kunde vara kul i rabatten. Ett metall stativ i grönt. En av mina bröder sa direkt att jag kunde dra upp plantor i den nästa år och då tänkte jag direkt på Slingkrassen som jag har sått på många ställen och som ibland beter sig som marktäckare och ibland ger sig upp i en buske. Redan har Krassen så gott som täckt metall stativet och på översta hyllan kom en av mina svägerskor på att jag kunde ställa något och då föll mina ögon på anden som jag hade i rabatten. Alltså en liten släkt kompisition står nu i min rabatt.

image221

Höstanemoner och Silverax mot en mycket blandad himmel som jag tycker är typisk för många av sommarens dagar i år. Mörka moln och sommar himmel samtidigt och jag har haft glädjen att faktum mest ha sommar himlen över mig när jag har velat ut! Jag tackar sannerligen Herren för det, i Jesu namn!

image222

Närbild på en del av min rabatt där lite av varje blommar.

image223


16 aug -07

Afrikas blåa lilja/Agapanthus håller på att slå ut. Härliga stora bollar och mer eller mindre  många spiror blir det varje år på denna icke, i alla fall tidigare, inte vinterhärdiga växt! Möjligt att klimatet nu möjliggör att dom kan övervintra ute och eftersom det finns ett antal på gården så blir det troligen försöksåret med någon.

image218

Magnus Rudbeckia i ett stort parti blommar fortfarande rikligt, om än det nog snart har haft sin tid för detta året. Det här är tack och lov en perenn så vi ser fram emot den igen nästa år.

image219

Rosalila ute Hibiskus står nu i full blom och den är mycket lätt att fröföröka, så se upp om du lukar under en sådan här om du har en för mycket möjligt är det att du lukar bort plantor som växer snabbt på sommaren. I bakgrunden står stolta vita spiror och dom heter Silverax.

image220



Sniglar, sa någon! Och idag den 15 aug -07 så blev det därför en extra granskning av trädgården lite senare på kvällen. Läs under rubrik Djurliv så ska du få veta vad vi hittade denna kväll!



14 aug -07

Min rabatt med buskar och träd i bakgrunden. Jag har byggt upp rabatten medvetet så att det lägsta står längst fram i ett parti och sedan högre och högre växter.

image216

Vita liljor som dansar i sin graciösa blomning! Pistillerna som humlor och bin ska landa på sitter på en mycket tunn liten "stjälk" och det är fantastiskt att den kan hålla som landningsplats för en fet humla! Bara en sak som denna får mig att tänka på hur osannolik Darwins teori är. Om allt blev till av en big bang, utan någon intelligens bakom så borde alla slumpgeneratorer få hicka. En humlas insikt  att den måste landa försiktigt för att inte skada en så här skör konstruktion, tror jag inte är stor nog för att det hela faktiskt funkar utan att pistillerna bryts. Ett litet mirakel bland alla andra små och stora mirakler i skapelsen!

image215



13 aug -07

Översiktsbild över en nytvättad trädgård. Det regnar alldeles för mycket, men jag har känt en härlig favör från Herren att kunna vara där solen skiner och att solen skiner där jag är i mycket hög grad i sommar! Det är bara att tacka och förundra sig över denna förunderliga nåd!
Luftfuktigheten är långt över det vi är vana vid och det är tropiskt  och lite märkligt.


image214

Fuchsia i regnvåt skrud!

image212

Vi plockade ner de flesta päronen från trädet utanför mitt fönster på söderväggen  denna dag. Några päron hängde  nära marken och en del kunde jag tagit  genom mitt fönster. De kolossalt varma dagarna som passerade i förra veckan fick päronen att mogna mycket fort i södersolen utmed väggen.
Mycket goda och smakrika är dom så nu har vi försökt sprida  dom bland många, för tyvärr håller dom inte så länge. Man får se upp så man inte blir stressad när det gäller frukt och bär i trädgården.


image211

Denna liljan fick jag när jag fyllde år i januari av en av mina bröder och hans härliga dotter. Nu blommar den igen, men denna gången ute vid staketet och ett halvt år senare. En glad överraskning!

image213



12 aug -07

Helenium/Solbrud blommar med sin härliga orange färg med bla Citrontagetes i förgrunden.

image210

Kaphyacint, tror jag denna blomman nedan heter. Det är alltså inte förväxta Snödroppar utan mycket vackrare än så!

image207

Brunört tror jag namnet är på den främsta blomman som nu blommar om efter hård nerklippning. Den blå blomman är Gentiana som är en gammal läkeväxt.

image208

Mjölkakannan som har varit min Fars står vid den uppstammade Benveden. En orange blomsterlönn/Klockmalva står vid sidan och den har jag dragit upp från en stickling.

image209



9 aug -07

Största röda Dahlian har slagit ut och sträcker sina knoppar mot himelen. Har haft lite annat att göra några dagar, därför har det blivit få bilder.

image204

När solen gick ner och strilade in sitt ljus mellan träden på väster, fotograferade min assistent ut över trädgården. Jag satt nedanför trappan hon stod på och jag talade om vad jag ville ha foto på. Assistans kontra fotografering tycker jag påminner lite om glasdesigner kontra glasblåsare, det gäller att inte inkräkta på varandras kunnande, men designen skall ju vara min.

image205

Tröskan passerade nedanför min veranda på förmiddagen. Det är höst men dagens värme har varit enorm!!!

image206



3 aug -07

En Bougainvilla klänger i uterummet och blommar nu. Varje dag när jag sitter och äter middag, sen ett antal dagar så har en av blommorna tittat bestämt på mig. Kanske den är sur för att jag bara fotograferar där ute så nu lägger jag in den här! Dagen har varit full av att umgås med människor som kommit och gått, men lite privatlilv vill väl även jag som bloggare ha.

image196



2 aug -07

Jennifer är 5 fingrar gammal säger hon när jag frågat och sätter upp fem fingrar. Sedan tillägger hon snabbt: "snart blir jag såhär mycket!" och då blir det 6 fingrar hon sträcker upp. Jag tror henne alldeles bestämt!
Jennifers mamma gav mig lov att lägga ut fotona på bloggen så jag har valt ut en del. Tack så mycket för det! Resten av familjen tror jag nog helst vill vara i fred och alla gäster som kommer och går lägger jag inte ut foto på.

Här promenerar denna lilla härliga människa från sten till sten mitt i bland blommor och äpplena hänger nu röda i förgrunden. Det är faktiskt sommar fortfarande!

image191

Denna unga kvinna inspekterar min röda Fuchsia med stort intresse eller är det den röda färgen som hon tycker är fin.

image190

Mitt i bland min röda Vedd, rosa Stjärnflockel, vit dubbel Matram, Tagetes som är på gång och mycket annat i bakgrunden så "blommar en blomma" som består för evigt!

image189

 Jag gillar Jennifer verkligt mycket och har sällan varit med om maken till medgörlig fotomodell! Hon "arbetade" som assistent när jag hade en lucka. När jag frågade vad hon skulle ha i lön så sade hon bedrövat att hon hade bara 5 pengar i sin börs så det gick nog inte! Det blev en lite knepig löneförhandling och jag fick trissa upp hennes något för låga krav så det räckte till lite gottis m.m. Man kan inte allt när man är 5 fingrar gammal. Hon plockade stenar på vägen som jag såg från min stol och hon hittade många själv som vi nu har målat m.m.

Fula miner och glittrande ögon!

image192

Så full fart så håret flög trots att det inte blåste denna sköna dag!

image193

Jennifer, tiger och några till sitter uppradade i väntan på något. Det är Jennifer själv som placerar sina mjukdjur i denna lilla rad för annars bor de i en blå låda på resan. Missa inte Jennifers min och fotens lilla stamp. Minns du hur det var när du var i den åldern?

image194

Alla djuren fick en stor kram av en bestämd liten dam mitt i bland blommorna! I bakgrunden står en hög Narciss tobak och blommar med vita väldoftande blommor. Den oranga blomman i förgrunden är en sommar Rubeccia som jag har tagit hem frön till från Rara Växter på internet för några år sedan och nu frösår år efter år.

image195



1 aug -07

Fler än vanligt bor på gården för ett antal dagar. Alla gäster som kommer och går lägger jag inte ut på bloggen, men lilla Jennifer får i alla fall bli ett av undantagen.

En liten flicka bland stora Hortensior och en mycket hög Talictrum som solen lånar en stråle ljus till. Både klänning och börs matchar trädgården, men inte minst en söt liten flicka mitt i bland blommor!

image197

Också här hjälps naturen av Jennifer till ett ännu mer fantastiskt motiv. Oj, vad det är roligt att fotografera med sådana möjligheter och i så trevligt sällskap!

image198

Luggen är nyklippt har jag fått veta och det är ju väl för annars hade ju vi inte fått se det vi ser. Jennifer står med tåspetsarna lite inåt såhär i början av sin vistelse här och ser nästan lite blyg ut, det har gått över =-)
Vulkandahlior och en del andra blommor som jag just nu är för trött för att komma ihåg namnet på står vid hennes sida.

image199

Blygseln försvinner snabbt hos många i denna ålder när bara omgivningen är somrig och skön, rätt snart blev det hopp och skutt genom gångarna.

image188

På min glasveranda mot väster har jag samlat på mig en mängd glasföremål från loppisar, men också andra ställen. När solen går ner börjar solnedgången på min veranda och Jennifer tittade på alla färgerna.

image200



30 juli -07

En i släktet Talictrum - min favorit - med sina små vackra blommor och underbara blå knoppar som ser ut som pärlor! Plantan är nog ca 2 m i år och det trodde vi aldrig den kunde bli, troligen är det allt regnet som har gynnat just denna plus en del andra växter medan andra har ruttnat bort.

image185

Grannens rabatt som just nu inte minst lyfts av prakten från Magnus Rubeccior, Amaranträvsansar, Dahlior och Flox, mitt i all grönska! Längst till vänster/väster står en mycket hög Buxbomshäck som förfäderna har planterat. Buskarna och träden längst bort/norr är bla ett Paradisäppleträd, Rönnsmackar som formerar sig allt mer och i höjd plus mycket annat härligt.

image186



29 juli -07

Den lilla vita blomman heter "Spanska jungfrun" Formula Mixture" Nigella hispanica och jag har sått den från frö hemtagna från www.raravaxter.com En del jag har beställt därifrån blev inte riktigt som på bilderna på deras hemsida, men det är en enkel metod att beställa på nätet om än jag passar mig lite nu och söker upp det jag vet för det mesta. Denna blomma brukar stå på raka stjälkar men har nog inte gillat vattnet. Förvisso lite klen, men fenomenal inte minst som snittblomma.

image183




26 juli -07.

Återigen sken solen när jag kom ut efter att ha gjort vad jag skulle här inne, jag är verkligen en av dom som har anledning att säga: - "Tack, min Herre och Gud" ! Visserligen hade jag en del tråkigt jobb inne först, men hur härligt är det då inte att solen värmer och lyser upp när man bara tar ett steg utanför dörren och att jag får bo så här underbart och nära naturen!

image182



25 juli -07.

Cremefärgad lilja som nu står i full blom med sina underbara ståndare och pistiller och vackra knoppar!

image178

Den rosa blomman heter Magnus Rudbeckia och den har jag lite speciellt känsla för pga att jag känner Magnus som har förädlat fram denna underbara blomma så att bladen inte längre hänger på blomman. Blommorna är större än någonsin jag har sett och trivs tydligen i det här vädret.
Magnus fyllde 100 år i höstas och jag hade glädjen att vara på hans kalas. Gröna rum på SvT gjorde ett program om Magnus och på deras sida ligger fortfarande en del fakta om Magnus och hans verk kvar. Föjande länk leder dit http://www.svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=65918&a=773389&lid=is_search527895&lpos=7&queryArt527895=gr%F6na+rum+magnus&doneSearch=true&sd=47244&from=siteSearch&pageArt527895=0
Bakom Rudbeckian som här har påhälsning av en fjäril växer bla en Amarant rävsvans som jag har tagit hem frö från  Rara växter och sått sedan en del år tillbaka. Nu tar jag fröer när blommorna vissnar och lägger i små kuvert som jag skriver på, för nästa års odling.

image179

Söder sidan av grannens hus. Mängder av blommor som avlöser varandra och ett härligt jytter av färger vid den vackra väggen där grunden och stockarna är timrade av egen skog och uppförd av mina förfädrar.

image180




24 juli -07, ytterligare en regning dag men med ett härligt uppehåll när jag hade tid att fotografera! Regndroppar är vackert, om än regnet nu är på tok för mycket för marken att klara!


Hortensiorna är alltså större än någonsin i blommorna och blommar i mest blått nu, efter att ha skiftat från rosa till blått i samma plantor.

image171


En orange klockmalva/blomsterlönn som jag själv har tagit sticklingar och drivit upp blommar nu för fullt i rabatten medan moderplantan står i uterummet. Ett praktiskt sätt att föröka det som går att föröka på detta sätt. Aluroten med mörkröda blad blommar vid foten. Tagetesen har jag faktiskt också sått själv från frö från i fjol.

image172

Röd ros som jag inte kan namnet på efter regnet idag. Minns inte hur många mm det har kommit, men det är mycket!!! Ändå är vi så lyckligt lottade om man jämför med England mm.

image173

Trädgården från grannens dörr sett och genom den svarta bågen till vänster går man om man vill ner till min rabatt. Regnmätaren finns med på bilden och den är mycket använd just nu!

image175

Liljorna blommar i olika färger och liljebaggarna verkar inte trivas vilket ju är väldigt skönt!

image170

Lite foton från trädgården den 21 juli -07, en härlig dag med uppbindning av blommor i en solig trädgård med lagom värme!

En rosa rabatt med Dahlior som börjat blomma, Cosmos i olika vita och rosa färger från internet, Flox, Amaranträvsvans och Stjärnflocklar som jag har sått från frö från en planta här. Cosmos har funnits på gården sedan min fars fastrar skickade hem frö från Amerika, dit de hade emigrerat i slutet av 1800-talet. Nu tog jag alltså hem nya sorter från www.raravaxter.com för roligt är det ju alltid med något nytt också.

image165

Vid brunnen - som ligger dold av blommor - växer nu alltså röda rosor i mängd ihop med en vit dubbel Matram, Lejongap i olika färger som självsått sig, Lavendel, en Lysmackia av en hängande och marktäckande sort som växer i den vita urnan. Brunnen är djup och underbar när det är torrt i trädgården, det finns 3 på gården. Buxbommen är klippt i bollar på ett antal ställen och häckarna är gamla. I rabatten till höger blommar en rad blåa blommor och längre i bakgrunden - bakom Silverpäronträdet - är rabatten med Hortensior, Dagliljor, en hög blå Talictrum m.m.

image166

I Jinkobalobaträdet har jag planterat en Clematis, eftersom jag tycker att Jinkon är lite i behov av blommor =-)

image164

Och solen gick ner också den här dagen! Genom träden ser man ut över åkrarna och gårdarna längre bort.

image167


Några dagar med "semester" i min egen hembyggd i sommarvärmen!

Okej, jag ger mig för bloggens vanliga princip och lägger inläggen dag för dag. Du får klicka på kategori om du vill se helheten av ett ämne. Svårigheten är att ibland är det mer än ett ämne i något jag vill skriva.

Den 19 juli så satt jag bara och mös på en brygga där vågorna gick höga och skummade så jag fick mig en liten dusch emellanåt! Visst, jag prövade också en nyanlagd körsträcka längs sundet, ute på strandheden som är gjord handikapp anpassad. Den höll för min el rullstol och jag kommer att göra om det! Köpte en picknick korg idag med special inredning för ett mycket bra pris och den tänkte jag använda. Ofta förr ägnade jag mig åt en enkel picknick någonstans i det gröna, men denna mysiga grej har trillat bort i allt annat härligt och nödvändigt.

Bilder från en brygga nedanför väg 111 i Viken. Du vrider av in mot Viken vid ljusregleringen och kör ner mot havet några vägar bort så hittar du denna nya körsträcka, som också leder till bryggan. Här kör jag alltså ledigt fram med en härlig utsikt över havet mot Danmark och med Kullaberg som fin siluett framför mig!

image153

Lite av det jag såg på min vandring infogar jag här nedan i miniformat. Vill du se bilderna större så klickar du på dom. Jag sitter som varnings plakat på badstränderna i bygden för att människor ska tänka efter innan man dyker och det plakatet satt även här. Du ser det i mitten nedan.



Böljorna gick alltså höga och skummade mycket när dom bröts mot stranden, eller hur det nu fungerar? Satt och funderade på det, för det ser ju nästan ut som om det övre vattenlagret har mer bråttom än det undre, har ingen aning men härligt är det! Kom och tänka på ett Bilbelord där det står följande: "ty jag är HERREN, din Gud, han som rör upp havet, så att dess böljor brusa, han vilkens namn är HERREN Sebaot" (Jes. 51:15) 

image155

Kändes som man körde ikapp med vågorna, fast jag satt stilla. En våffelstrut med sorbet kulor fanns inom räckhåll och gjorde inte stunden sämre.

image156

Några killar som jag hade träffat i skolan när jag var där på en föreläsnings dag tog vågorna som en utmaning. Det såg nästan väl läbbigt ut emellanåt när vågorna sköljde över dom helt och jag undrade när dom skulle komma upp!

image157

Trädgård del 2, blev visst lite rörigt för också här ligger bilder från den 25 juli -07

Här har jag nu alltså skapat ett nytt inlägg på trädgårdsbilder med kommentarer pga jag hade nått maxnivån för antal tecken under förra rubriken "trädgård". Lägg gärna en liten kommentar längst ner.

Den 25 Juli -07 och solen sken när jag skulle ut efter att ha lagt schema, för en assistent är sjuk

Vilken färg skulle du beskriva dessa rosor med? Jag förstår allt mer blomster tidningarnas kryptiska beskrivningar för innan kunde inget vara både rosa och gult på en gång, men nu går det och det är vackert!
image177

Lilja som stolt blommar i grannens rabatt.
image176

Den 18 juli -07
Sniglar pratas det om i varenda buske, så tycker jag det verkar vara nu! Tack och lov har vi inga så egentligen kan man inta berömma sig av trädgården! Trädgården har allt som sniglarna önskar sig men vi önskar sannerligen inte hit dem, utan är mycket tacksamma att vi inte har några!!! En översiktsbild från idag lägger jag in här nedan.


image146

Nasisstobaken blommar med sina vita vackra blommor, som doftar så ljuvligt. Det går inte att röka dessa jätte blad, men min far nämde att under kriget användes dem till tobak.

image152



Den 17 juli -07

Påminner lite om en agorakofta när man tittar nära på den här härliga rosa toppen!

image147

Min röda Fuccia blommar härligt, om än den ser lite lessen ut. Vet att den gillar mycket gödning och det är kanske det den behöver nu? Jag ska prova.

image148

En ljuvlig Ros som står framför den osedvanligt storblommiga Hotensian! Hotensierna trivs verkligen i år och blomklasarna är större än jag någonsin har sett!

image149

image151



Den 16 juli -07

En del blommor kommer jag inte ihåg namnet på men ni får ta det som det är! Långt ner över åkrarna och förbi den lilla trädsamlingen som ligger i diset i fjärran, så flyter Öresund fram. Sannorligen ett öppet landskap och det märks när det blåser tvärs över åkrarna, sundet och ända från Danmark!

image144

Äpplena börjar växa till sig på det lilla trädet i förgrunden och min rabatt finns i bakgrunden. Vi är mitt i en föränderlig tid. Penséer och en del marktäckande är nu överblommat och det jag har sått själv växer till sig och en del skall jag plantera fram. Det har varit en mycket varm dag efter allt regn, så nu gror det nåt enormt!

image145

Den 14 juli -07

Jag hade inget ärende ut förrän solen kom och det blev en härlig röjning i rabatten och lite omplaceringar av plantor, för det går ju så utmärkt efter ett regn. Sen hade jag lite att uträtta inne och då blev det åter regnigt och lite muller hördes. När jag på nytt skulle ut så var det ännu vackrare väder för då hade vinden stillat sig och det var en härlig sommarkväll! Det är bara att tacka och vara mycket tacksam och glad!

Silverpäronträdet i förgrunden, en buskrosling stående i gräsmattan, stora välklippta buxbomsklot och stolarna som väntar på gäster.

image140

Näckrosdahlia tror jag denna Dahlian tillhör. De underbara stjälkarna gör blomman ännu vackrare och nu kommer den att blomma tills frosten kommer och då dalar alla Dahliorna!

image142

En humla satte sig på min röda... hmm.. kommer inte på namnet just nu.

image141

Den nyinköpta Princessliljan "Zavina" har etablerat sig fint och växer till sig riktigt bra! Vilket fynd jag gjorde på Jonstorps marknad där jag köpte denna m.m!

image143



Den 13 juli -07

Tänk att också på fredagen den 13: de så är Guds kärlek lika stor som alla andra dagar!

På nedanstående foto ser du en ute Yocapalm som har börjat blomma. Vi har en rad sådana nu och de är magnifika när de blommar!
image139

Översiktsbild en solig fredag från en del av trädgården.

image138

Den 11 juli -07

Utanför detta lilla hus som en gång i tiden både har varit grishus och sedan traktorgarage växer höga Kungsljus som självsår sig själva nu sedan ett, eller några för längesedan plantades här. Just nu är de som vackrast!
En grusväg med gräs i mitten är också något jag tycker är vackert. Såg att 33 personer har varit inne på min blogg idag och nu är det ofta så. Ni är så hjärtligt välkomna och jag önskar er allt gott!

image134

Stockrosorna blommar här också självsådda ihop med Kungsljusen och Persiljan har gått upp i fröställningar och växer i mängd på bilden här nedan.

image135




Den 10 juli -07

Efter allt regn och mycket att göra har rosorna inte blivit klippta. En vissen och våt ros ruttnar och möglar. Knoppar och blommor omkring far också illa och en del blir förstörda av omgivningnen! En bra bild som kan lära oss att passa oss för att inte i tid lämna belastade omgivningar!

image133

Vita Stormhattar i motljus framåt kvällningen. En del har blommat över och står i fröställning, dags för saxen här också för att förlänga blomning. Det är kul att klippa fram nya vyer och område, mycket roligare än att städa inomhus :-)

image129

Min rödoranga låga Dahlia som jag köpte förra året och i vinter har knölarna som finns under jorden förvarats frostfritt. Nu blommar den igen sedan några dagar tillbaka. Många Dahlior är på gång i trädgårdarna, både grannens och min. Våra trädgårdar är förknippade med en gång och hör ihop på många sätt.

image130

En vitrosa Stockros blommar som en brud vid bröllop! Tyvärr har bladen tagit skada, vilket är vanligt bland Stockrosor och kanske speciellt när de inte står i full sol.

image131

Den 9 juli -07

En ros har slagit ut som jag flyttade förra året och sedan glömde bort. Gräset som står där så randigt heter Zebra gräs och var mycket vackert i vintras när det stod där och lyste som guld i solen, trots att det var visset! Den vita Stormhatten råkar växa så att det blir en bukett redan i rabatten, det var inte planerat men jag är nöjd och glad för det!

image125

Nedan ser du en Stockros som jag hade glömt att jag hade strött ut frö från och som nu blommar vackert utmed ett staket bakpå Solbacken, bakom min rabatt. Solen lyste så skarpt så det blev lite som det blev, men ju mer solen lyser, desto mörkare blir skuggorna och det ljusa blir ljusare! I Bibeln står det: "Sätt inte ditt ljus under skäppan" "Och han (Jesus) sade till dem: "Inte tar man väl fram ett ljus, för att det skall sättas under skäppan eller under bänken; man gör det ju, för att det skall sättas på ljusstaken." (Mark. 4:21)
Att kunna lysa upp med det som är sunt och sant, gör ibland att mörkret blir mer uppenbart och synligt.

image126

Några dagar utan så mycket kort på blommor, men mycket annat har hänt så jag återkommer!

Den 6 juli -07
Dagen började med mängder av regn men sedan blev det en härlig em och kväll! I regnet tidigt på eftermiddagen tog jag ändå lite kort genom dörrhålet och ett lägger jag här nedanför av en stor syrenhortensia som vi zoomade in tvärs över en regnblöt gård med stora vattenpölar som inte har sjunkit undan helt ännu. Det är endå fantastiskt så mycket marken kan sluka trots att det har regnat mycket under lång tid och brunnarna är överfulla.

image123

En vit lilja har slagit ut från en vacker knopp och blommar nu mitt i regnet som varit. Allt är nytvättat och fyllt av vackra regndroppar, när man ser dem så här.

image122

Den 5 juli -07

Det regnade mycket och sällan har gården varit så överfull av vatten, om än det är ringa i förhållande till många andra platser i landet just nu!
image121
Det har regnat mycket också här

RSS 2.0